Ашытқы қамырынан жасалған бәліштер - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды жгутқа жайып, тең бөліктерге бөліп, олардан шарлар жасаңыз, содан кейін 5 минуттан кейін. Бұл шарларды дөңгелек торттарға айналдырыңыз. Әр шелпектің ортасында. Толтырманы салыңыз да, қайық пирогтарын мүсіндеңіз. Пирогтарды майланған пісірме табаққа салыңыз, 20-25 минут қоя тұрыңыз, жұмыртқамен сүртіңіз және пісіріңіз. Кәстрөлге аздап жылы сүтті құйып, ашытқыны ерітіп, тұз, қант, жұмыртқа, еленген ұнды қосып, 5-8 минут илеп, біртекті, түйіршіксіз, қатты емес қамыр түзіңіз. Егер ол салқын болып шықса - аздап сүт қосыңыз. Араластырудың соңында қыздырылған майды қосып, ақырын араластырыңыз, кастрюльді қақпақпен жауып, ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. 2-2, 5 сағаттан кейін, қамыр қатты көтерілгенде, оны қолыңызбен шайқаңыз. 40-50 минуттан кейін. Дайын қамырды тағы бір рет ұнтақтап, ұн себілген үстелге немесе тақтаға салыңыз.