Банан пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнды үлкен ыдысқа електен өткізіп, дәмдеуіштер мен тұз қосыңыз. Еріген Gi немесе сары майды құйыңыз. Қамыр ірі нан үгінділеріне ұқсағанша оны ұнға сүртіңіз. Басқа ыдыста банандарды езіп, қант қосып, ұнмен қосып, жақсылап араластырыңыз. Қамырды қалыптастыру үшін ылғал жеткіліксіз болса, көбірек езілген банандарды немесе 1-2 ас қасық жылы суды қосыңыз. Егер қамыр қолыңызға жабысып қалса, ұн қосыңыз. Қамырды тегіс және қатты болғанша бірнеше минут илеңіз. Қамырды 15-30 минутқа қоя тұрыңыз. Кәстрөлде тазартылған майды немесе өсімдік майын орташа отта қыздырыңыз. Бұл майдың бірнеше тамшысын қамырды жайып жатқан бетке тамызып, одан 16 шар жасап, жұқа торттарға (қалыңдығы 2-3 мм) жайыңыз. Май түтіндей бастағанда, отты азайтып, пуриді сары майға салыңыз. Ол бір секундқа батып кетеді, содан кейін ысқырықпен бетіне көтеріледі. Саңылаулы қасықтың артқы жағымен оны доп тәрізді ісінгенше бірден майға ақырын батырыңыз. Содан кейін пуриді екінші жағынан бірнеше секунд қуырыңыз да, майдың ағып кетуіне мүмкіндік беру үшін қабырғаға дуршлагпен салыңыз. 2 банан, 2 кесе ұн, 100 г. ги немесе май, 1 стакан қант, 1-2 ас қасық су, 100 г. қуыруға арналған өсімдік майы. Бұл пуриге арналған қамырды серпімді болғанша илеу керек, ал оларды қызарғанша қуыру керек. Пісіру уақыты 45 мин.