Жержаңғақ қосылған шайқалған кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Лоуки пакора Жасыл цуккинидің орнына цуккинидің кез келген түрін қолдануға болады. Цуккиниді көлденеңінен немесе диагональ бойынша қалыңдығы 6 мм кесектерге кесіңіз. Қамыр кесектерді толығымен жауып тұратындай қалың болуы керек және олардан ағып кетпеуі керек. Көкөністердің әрбір жаңа партиясын қамырға салмас бұрын оны жақсылап араластырыңыз. 1 кесе (135 г) еленген бұршақ ұны (жақсырақ ноқат ұны) 1 1/2 шай қасық. еріген сары май немесе өсімдік майы 1 ас қасық. лимон шырыны 1 шай қасық. ұсақталған үнді зире тұқымы (джера) 1 түйір жасыл ащы бұрыш, себілген және майдалап туралған 1 шай қасық. тұз шамамен. 9 ас қасық. л. (135 мл) суық суға бір шымшым сода 3 ас қасық. л. майдалап туралған жержаңғақ 2 цуккини (шамамен 230 г), қалыңдығы 30-35 бөлікке кесілген. қуыруға арналған 6 мм ерітілген немесе өсімдік майы Ескертпе: Қамырға, содан кейін цуккинидің әрбір порциясының майына батырылғаннан кейін, қуыруды жалғастырмас бұрын, қолыңызды сумен шайып, сүлгімен құрғатыңыз. Дайындау уақыты: 10 мин Қамырды тұрғызу: 10-15 мин Қуыру: шамамен 30 мин Порция саны: 6 аппетит ретінде немесе 8 гарнир ретінде Ұнды ыдысқа салыңыз, еріген сары май немесе өсімдік майы, лимон шырыны, зире тұқымы, ыстық жасыл бұрыш пен тұзды қосып жақсылап араластырыңыз. Біртіндеп 8 ас қасық құйыңыз. л. су (120 мл), араластырғышпен немесе сыммен шайқауышпен қамыр біртектес болғанша, кесектерсіз шайқаңыз. судың қалған бөлігін ақырын қосып, шайқауды жалғастыра отырып, қамырды кілегейдің консистенциясына жеткізіңіз, мұндай қамыр ағаш қасықты оңай орап алады. Қамырды жауып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Қамырды жеңілдету үшін оны қайтадан шайқаңыз. Қолмен шайқау 2-3 минутты алады. (қамырдың консистенциясын тексеріңіз: егер ол тым сұйық болса - қуыру кезінде шашырап кетеді, егер ол тым қалың болса - пакоралар дұрыс піспейді. Қажет болса, ұн немесе су қосыңыз.) Қамырмен сода немесе жержаңғақ араластырыңыз. Ерітілген немесе өсімдік майын ауа қуырғышқа немесе шойын қазандыққа оның қабаты 7-8 см болатындай етіп құйып, 180 градусқа дейін қыздырыңыз (оған батырылған қамырдың бір тамшысы бірден қалқып, ысқырып, көбіктенуі керек). Цуккинидің 6-8 бөлігін қамырға батырыңыз, содан кейін оларды ыстық майға абайлап батырыңыз. Бір уақытта көп кесектерді қуырмаңыз - бұл майдың температурасын төмендетуі мүмкін. Пакораларды қызарғанша қуырыңыз, әр жағынан 3-4 минут. Саңылаулы қасықпен алыңыз және қағаз майлықтармен ағызыңыз. Оларды дереу ұсыныңыз немесе 120 гр дейін қыздырылған пештегі науада жарты сағатқа дейін сақтаңыз, ал қалған пакоралар қуырылады.