Қырыққабат, сәбіз және картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ги (еріген сары май) ерітіңіз. Зімбір, жасыл бұрыш, асафоэтида, зире және қара қыша дәндерін қуырыңыз. Сәбіз мен қырыққабатты қосыңыз. Бірнеше минут қуырыңыз. Қақпақты жабыңыз, отты азайтыңыз. Көкөністер жұмсақ болғанша мезгіл-мезгіл араластырыңыз. Картопты қайнатыңыз, ағызыңыз. Көкөністерге картоп, тұз, қара бұрыш және сары май қосып, араластырыңыз. 3 ас қасық. л. ги (еріген сары май) 1 ас қасық. л. ұнтақталған имбирь 1 шай қасық. асафоэтида 1 шай қасық. зире тұқымы 1 ас қасық. жасыл бұрыш, ұсақ туралған 1 шай қасық. қара қыша дәндері 2 кесе майдалап туралған қырыққабат, 1 кесе (500 мл, 1/2 кг = жарты литрлік банка) майдалап туралған сәбіз 4 орташа мөлшердегі картоп, кішкене тілімдерге кесілген 2 шай қасық. тұз 1 шай қасық. қара бұрыш 2 ас қасық. сары май.