Жержаңғақ қосылған шайқалған кәді (лоуки пакора)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кесе (135 г) еленген бұршақ ұны (жақсырақ ноқат ұны) 1 1/2 шай қасық. еріген сары май немесе өсімдік майы 1 ас қасық. лимон шырыны 1 шай қасық. ұсақталған үнді зире тұқымы (джера) 1 түйір жасыл ащы бұрыш, себілген және майдалап туралған 1 шай қасық. тұз шамамен. 9 ас қасық. л. (135 мл) суық суға бір шымшым сода 3 ас қасық. л. майдалап туралған жержаңғақ 2 цуккини (шамамен 230 г), қалыңдығы 30-35 бөлікке кесілген. қуыруға арналған 6 мм ерітілген немесе өсімдік майы.
Сипаттамасы Ұнды ыдысқа салыңыз, еріген сары майды немесе өсімдік майын, лимон шырынын, зире тұқымын, ыстық жасыл бұрыш пен тұзды қосып жақсылап араластырыңыз. Біртіндеп 8 ас қасық құйыңыз. л. су (120 мл), араластырғышпен немесе сыммен шайқауышпен қамыр біртектес болғанша, кесектерсіз шайқаңыз. судың қалған бөлігін ақырын қосып, шайқауды жалғастыра отырып, қамырды кілегейдің консистенциясына жеткізіңіз, мұндай қамыр ағаш қасықты оңай орап алады. Қамырды жауып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Қамырды жеңілдету үшін оны қайтадан шайқаңыз. Қолмен шайқау 2-3 минутты алады. (қамырдың консистенциясын тексеріңіз: егер ол тым сұйық болса - ол қуыру кезінде шашырайды, егер ол тым қалың болса - пакоралар дұрыс пісірілмейді. Қажет болса, ұн немесе су қосыңыз.) Қамырмен сода немесе жержаңғақ араластырыңыз. Ерітілген немесе өсімдік майын ауа қуырғышқа немесе шойын қазандыққа оның қабаты 7-8 см болатындай етіп құйып, 180 градусқа дейін қыздырыңыз (оған батырылған қамырдың бір тамшысы бірден қалқып, ысқырып, көбіктенуі керек). Цуккинидің 6-8 бөлігін қамырға салып, ыстық майға абайлап тамызамыз. Бір уақытта көп кесектерді қуырмаңыз - бұл майдың температурасын төмендетуі мүмкін. Пакораларды қызарғанша қуырыңыз, әр жағынан 3-4 минут. Саңылаулы қасықпен алыңыз және қағаз майлықтармен ағызыңыз. Оларды дереу қызмет етіңіз немесе қалған пакоралар қуырылғанша 120 гр дейін қыздырылған пеште жарты сағатқа дейін пеште сақтаңыз. Ескертпе: Қамырға, содан кейін цуккинидің әрбір порциясының майына батырылғаннан кейін, қуыруды жалғастырмас бұрын, қолыңызды суға шайып, сүлгімен құрғатыңыз. Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 50 мин.