Ноқат ұнынан жасалған нан (бесан роти)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 2 кесе (200 г) тұтас бидай ұны, 2 кесе (200 г) ноқат ұны, 1 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. ұнтақталған қара бұрыш, 1/2 шай қасық. зире тұқымы, 1-2 түйір жаңа піскен ыстық бұрыш, туралған (міндетті емес), 3 ас қасық. л туралған кориандр немесе шпинат жапырақтары, 1 ас қасық. л сары май, 2/3 кесе (150 мл) жылы су.
Сипаттамасы Ұнды, тұзды, дәмдеуіштерді және кориандр жапырақтарын үлкен ыдысқа араластырыңыз. Сары майды қоспаға сүртіңіз. Араластырған кезде ұнға біртіндеп жылы су құйыңыз. Қамырды тегіс және серпімді болғанша илеңіз. Оны дымқыл шүберекпен жауып, бір жаққа қойыңыз. Кем дегенде 30 минуттан кейін ауыр табаны орташа отқа қойып, қамырды 12 бөлікке бөліңіз. Қамырдың жабысып қалуын болдырмау үшін тақтаның жұмыс бетіне ұн сеуіп, әр бөлікті тортқа айналдырыңыз (өте жұқа емес). Әрбір шелпектің бетін еріген сары маймен майлап, оны екіге бүктеңіз. Бетіне қайтадан май жағып, әр шелпекті қайтадан екіге бүктеңіз. Содан кейін оларды жіңішке етіп жайып, үлкен үшбұрыштар жасаңыз. Табаны қыздырған кезде, оған роти салып, әр жағын 2-3 минут қуырыңыз. Егер роти табаға жабысып қалса, аздап ги (еріген сары май) немесе сары май қосыңыз. Ротидің екі жағын еріген сары маймен (1/2 шай қасық) сүртіңіз, сары майды қасықтың артқы жағымен сүртіңіз. Пісіру уақыты 15 мин.