Үнді крекерлері (матчтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 3 кесе (300 г) еленген ірі ұн немесе майда ұнтақталған бидай ұны 2 ас қасық зире, күнжіт немесе калинджи тұқымдары 1,5 шай қасық тас тұзы 0,5 шай қасық сода 2 ас қасық еріген сары май немесе май Терең қуыруға арналған тазартылған (gi) немесе өсімдік майы 3/4 кесе (175 мл) су
Сипаттамасы Бұл крекерлерді дайындау өте оңай. Оларды сорпамен де, тіскебасар ретінде де, таңғы немесе түскі ас кезінде де беруге болады. Егер сізде ірі ұнтақталған тас тұзы болмаса, кәдімгі тұзды алуға болады. Ұнды, зире тұқымын, тұзды және содады үлкен ыдысқа араластырыңыз. Еріген сары майды немесе майды ұнға сүртіңіз. Қатты қамыр жасау үшін жеткілікті мөлшерде су қосыңыз. Оны тегіс және серпімді болғанша кем дегенде 5 минут илеңіз. Содан кейін оны бірнеше минутқа қалдырыңыз. Кархай немесе терең шойын табаға үштен екі бөлігін gi немесе өсімдік майымен толтырып, орташа отқа қойыңыз. Gi қызып жатқанда, қамырды қалыңдығы 1 см болатын үлкен шаршы етіп жайыңыз. Өткір пышақпен оны ұзындығы 5 см гауһар тастарға немесе тіктөртбұрыштарға кесіңіз. Олардың жартысын ыстық gi-ге абайлап батырыңыз. Отты крекерлер 4-5 минут ішінде екі жағынан алтын қоңырға айналатындай етіп реттеу керек. Печеньелерді саңылаулы қасықпен алыңыз да, сары майды шыныға айналдыру үшін дуршлагқа жіберіңіз. Қалған крекерді дәл осылай қуырыңыз. Пісіру уақыты - 30 минут (шамамен)