Асқабақтан жасалған вафли
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер 1 асқабақ (шамамен 450 г), қабығы мен тұқымынан тазартылып, қалың тілімдерге кесіледі. 6 мм және дл. 4 см. 1 шай қасық. тұз 1 шай қасық. куркума 1/4 шай қасық. ұнтақталған ыстық қызыл бұрыш (кайенна) 3 ас қасық. л. ірі күріш ұны немесе бұршақ ұны (жақсырақ ноқат - түрік бұршақтарынан) терең қуыруға арналған еріген сары май немесе өсімдік майы
Сипаттамасы Кадду бхаджи Бұл тағамға қызғылт сары және сары еті бар асқабақтың кез келген асханалық сорттарын қолдануға болады. Асқабақ кесектерін науаға бір-бірлеп салыңыз, осылайша әрбір келесі бөлік алдыңғы бөлікті ішінара жабады. Тұз, куркума, кайен бұрышын себіңіз де, жарты сағатқа қалдырыңыз. Асқабақтың бөліктерін қағаз майлықтармен ағызып, күріш ұны немесе бұршақ ұны қосылған қағазға немесе полиэтилен пакетке салыңыз. Сөмкені шайқаңыз, сонда ұн бөліктерге себіледі. Шығарған кезде әр бөліктен артық ұнды шайқаңыз. Содан кейін барлық мөлшерді үш порцияға бөліңіз. Ауа қуырғышқа оның қабаты 5 см болатындай еріген сары майды немесе өсімдік майын жеткілікті мөлшерде құйыңыз. Орташа жоғары отқа қойып, 180 градусқа дейін қыздырыңыз. Асқабақ тілімдері сәнді алтын қоңыр түске айналғанша әр бөлікті 4-5 минут қуырыңыз, содан кейін оларды саңылаулы қасықпен қағаз майлықтарға жіберіңіз. Сол сияқты, қалған екі порцияны қуырыңыз. Қаласаңыз, көбірек тұз себіңіз. Дайындау және тұзды ерітіндіде ұстау уақыты: 30 мин Пісіру уақыты: шамамен 20 мин Сыбаға саны: 4-6