Саңырауқұлақтары бар пирогтар (тағамдар: орысша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқыны бір жарым стакан жылы суда ерітіп, екі жүз грамм ұн қосып, араластырып, қамырды жылы жерге 2-3 сағатқа қойыңыз. 100 грамм өсімдік майын жүз грамм қантпен сүртіңіз, қамырға құйыңыз, араластырыңыз, екі жүз елу грамм ұн қосыңыз, ашыту үшін 1-1,5 сағатқа қалдырыңыз. 100 грамм жуылған кептірілген саңырауқұлақтарды екі сағатқа жібітіп, дайын болғанға дейін қайнатыңыз және ет тартқыштан өткізіңіз. Қуыруға арналған табада өсімдік майына майдалап туралған үш пиязды қуырыңыз. Пияз алтынға айналған кезде майдалап туралған саңырауқұлақтарды, тұзды қосып, тағы бірнеше минут қуырыңыз. Дайын қамырдан шарлар жасаңыз және оларды жақындатыңыз. Содан кейін шарларды торттарға жайыңыз, әрқайсысының ортасына саңырауқұлақ массасын салыңыз, пирогтар жасаңыз. оларды маймен майланған пісірме табаққа жарты сағат қоя тұрыңыз, содан кейін пирогтардың бетін тәтті қою шаймен ақырын жағып, қыздырылған пеште 30 - 40 минут пісіріңіз. Дайын пирогтарды терең табаққа салыңыз да, сүлгімен жабыңыз.