Керемет "Лимонграс"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: Бір кесе сүт (150 мл), 1 пакет құрғақ ашытқы, 200 г сары май немесе маргарин, ұн - шамамен 2 кесе, қамыр құмды болуы керек, ұсақталмауы керек, бірақ жайылуы керек, яғни. жеткілікті серпімді болыңыз. ҚАБАТ: 1 лимон, 1 стакан қант Жылдың кез келген уақытында өте қолайлы, бірақ әсіресе жазда, кремдер көзге көрінбейтін кезде... Сіз қамырды дайындайтын болсаңыз, жасанды маникюрі жоқ адамды отырғызсаңыз, лимонды үккіштен өткізу - бұл өте жалықтыратын әрекет. Сонымен! Жылы сүтке бір шай қасық ұн мен түйіршіктелген қантты қосып, ашытқыны сол жерге құйып, араластырып, жылы жерге қойыңыз. Әрі қарай - сары майды баяу отта ерітіңіз (ол сәл жылы болуы керек). Сүт құйылған шыныаяқта көбікті қақпақ пайда болған кезде (бұл ашытқы ыдырап кеткенін білдіреді), оны сары майға құйып, араластырыңыз. Ұнды қосып, қамыр илеңіз (қамыр құмды болуы керек, бірақ боялмауы керек, яғни илектеуге оңай). Қамырды 3 бөлікке бөліңіз. Біріншісін, ең үлкенін, қалыңдығы 5 мм пісіру парағына жайыңыз. Үгітілген лимонға қант қосып, сүйектерді алдын ала шығарып алыңыз (олар ащы), араластырыңыз және осы қышқыл массаның жартысын шеттерін (2 см) қалдырып, бірінші қабатқа салыңыз. Қамырдың ең кішкентай бөлігін (жұқалап) жайып, үстіне лимон массасын (бұл бөлік лимон қабатының шетінен шығып кетпеуі керек), сосын қайтадан лимон массасын және қамырдың соңғы қабатын салыңыз. Шеттерін бекітіп, жылы пешке салыңыз (70 градус). Ал бәліш 2-2,5 есе көбейгеннен кейін ғана пешті барлық 200 гардусқа кесіңіз. Бәліш күйіп кетпеуі керек, тек ертегідегі тоқаш сияқты аздап қызаруы керек! Сізге жақсы тәбет тілеймін!