"Ақжелкен" бәліші
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 500 г ұн, 25 г ашытқы, 1/4 л. сүт, 50 г маргарин, 1 жұмыртқа, 1/2 шай қасық. тұз, 1/2 шай қасық. бұрыш, 1/4 шай қасық. мускат жаңғағы, дәміне қарай кориандр, 1 шоқ ақжелкен, 1 ас қасық. л сүт. Дайындау тәсілі. Ұнды терең ыдысқа салыңыз, құдық жасаңыз және сұйылтылған ашытқыны жылы сүтпен салыңыз, содан кейін жылы жерге қойыңыз. Жұмсартылған маргаринді, жұмыртқаның ағын және дәмдеуіштерді жақсылап араластырыңыз. Бұл қоспаны және майдалап туралған ақжелкенді қамырмен араластырыңыз, содан кейін ол әлі де жұмыс істеуі керек. Қамырды жайып, үш бірдей жолаққа кесіңіз, оларды өрімге өріңіз. Шошқаның ұштарын сумен сулаңыз және біріктіріңіз. Бұл өрім сәл ұзағырақ тұруы керек. Жұмыртқаның сарысын сүтпен араластырып, пирогты майлаңыз. Пеште 180 градус температурада 35 минут пісіріңіз. Пасха таңғы асына арналған бұл сары май пирогы өте жақсы.