Бауырсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Дайын ашытқы қамырын шеңбер жасау үшін шайқауышпен жайыңыз. Шеңберді үшбұрыштарға кесіңіз. Шеңбердің көлеміне байланысты сізде 8 немесе 12 үшбұрыш болады. Үшбұрыштың қалың бөлігіне салманы салыңыз да, салмасы сыртқа шығып кетпес үшін ұштарын қысып, түтікке айналдырыңыз. Дайын бауырсақтарды майланған пісірме табаққа салыңыз да, пешке салыңыз. 5- 10 минуттан кейін, бауырсақ сәл есейген кезде, оларды аздап сумен шайқалған сарысымен майлап, пісіріңіз. Бауырсақтардың үстіне қант себуге болады. Алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін пісіру керек (35-40 минут).
Сипаттамасы Қамырды дайындау: Сүтті қайнатыңыз (500-600г.) Және оны сәл жылы болатындай етіп суытыңыз. Оған алкогольдік ашытқыны (40г.) ұсақтап, Бір шай қасық қант қосып, ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. Сүттің үстінде көбікті ашытқы қақпағы пайда болған кезде - ашытқы жақындады. Бөлек ыдыста қолыңызбен немесе қасықпен 2 жұмыртқаны 3 ас қасық қантпен араластырыңыз, пышақтың ұшына тұз бен 15 г қосыңыз. Ванильді қант. Сондай-ақ, електен 5-6 кесе ұнды електен өткізіп, оған 20 г қопсытқыш ұнтақ қамыр қосыңыз. Содан кейін сүтті құйып, қамыр илеңіз. Қамыр жұмсақ болуы керек. Маргаринді ерітіп, қамыр илеуді тоқтатпай, жұқа ағынмен қамыры бар ыдысқа құйыңыз. Содан кейін үстіне ұнның жұқа қабатын себіңіз, үстіне сүлгімен жауып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көлемі ұлғайып, бетінде жарықтар пайда болған кезде оны қайтадан илеңіз. Ол қайтадан пайда болғаннан кейін қамыр дайын болады. Салмасы: 450г. Сүзбе, 1-2 жұмыртқа, ванильді қант және түйіршіктелген қантты дәміне қарай сүзбеге қайнаған суға буға пісірілген және сығылған мейізді салыңыз.