Гномдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: қамыр үшін - 600 г ұн, 1/2 л кілегей, 7 жұмыртқа, 1 шай қасық. тұз, 1 ас қасық. қант, 300 г май, 50 г ашытқы, 2 ас қасық. пішінді майлауға арналған өсімдік майы, сироп үшін - 1 ас қасық. су, 1/2 ас қасық. қант, 1 ас қасық. ром. Дайындау тәсілі. 300 г ұнды кілегеймен сұйылтылған ашытқымен араластырыңыз. Қамыр сұйық болып шығады, ол көтерілгенде оған сары май, жұмыртқа, қанттың жартысымен езілген, қалған ұн мен тұзды қосыңыз. Қамырды жақсылап илеп, қолайлы жерге жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгеннен кейін оны маймен майланған және ұн себілген қалыпқа биіктігінің 1/3 бөлігіне салыңыз. Жылы жерде тұрсын, қамыр көтеріле бастағанда оны пешке салып, 150 градус температурада 50-60 минут пісіріңіз. Бабки пісіріп жатқанда, сиропты 1/2 ас қасық стакан су қайнатып дайындаңыз. қант және оларға ром қосыңыз. Бабкалар дайын болған кезде оларды табаққа салыңыз да, үстіне сироп құйыңыз. Сиропты қатайтыңыз, содан кейін бабкаларды басқа ыдысқа салыңыз да, қызмет етіңіз.