Шілтер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 ас қасық. кілегей, 10 жұмыртқа, 100 г ашытқы, 400 г май, 600 г ұн, 1/2 шай қасық. тұз, 1 ас қасық. пішінді майлау үшін өсімдік майы. Дайындау тәсілі. Кілегей, сарысы, май, ұнның жартысы, ашытқы мен тұзды араластырыңыз. Қамырды илеңіз, оны жылы жерге 2 сағатқа қойыңыз. Осы уақытта белки қантпен көбік пайда болғанша шайқаңыз. Қамыр дайын болған кезде оған біртіндеп шайқалған белки, қалған ұнды және еріген сары майды қосыңыз. Қамырды юно қолынан және ыдыс-аяқтан артта қалғанша илеңіз. Осыдан кейін қамырды тағы 2 сағатқа көтеруге қойыңыз. Пішінді қағазбен майға малынған қағазбен жабыңыз да, қамырды қалыптың 1/3 бөлігіне салыңыз, көтерілгенше қалдырыңыз, сарысымен майлап, пешке орташа отқа қойыңыз. Дайын бабкаларды қант ұнтағымен безендіріңіз.