Штоллен (тағамдар: австриялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1/4 кесе даршын 1/2 кесе мейіз 1/4 кесе майдалап туралған аралас қабық 1/4 кесе тәтті шие, шаю, ағызу және төртке бөлу 2 ас қасық. қасық ром 1/4 кесе сары май 3/4 кесе сүт 2 ас қасық өте ұсақ қант 3 кесе ұн 1/4 шай қасық тұз 1/2 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы 1/2 шай қасық ұнтақталған даршын Тұқымдар 3 қорап кардамон 1 пакет тез көтерілетін құрғақ ашытқы Үгітілген қабық 1 лимоннан 1 жұмыртқа, ұрылған 1/3 кесе қабыршақталған бадам 170 г марципан
Сипаттамасы Столлен - жемістер, дәмдеуіштер және марципан салмасы бар австриялық нан. Әдеттегідей, ол Рождествода пісірілсе де, ол кез келген уақытта пайдалы болуы керек - жылы немесе суық, тосттар немесе май қосылған бутербродтар түрінде. Нанды майлау үшін еріген сары май Себуге арналған еленген қант ұнтағы Даршын, мейіз, аралас қабық пен шиені терең ыдысқа салыңыз. Ромды қосыңыз және бір жаққа қойыңыз. Сары майды, сүтті және ұсақ қантты кастрюльге араластырып, қант ерігенше және сары май ерігенше баяу отта қыздырыңыз. Аздап суытыңыз - қолдар қоспаның температурасына шыдауы үшін. Ұнды, тұзды, мускат жаңғағын және даршынды терең ыдысқа електен өткізіңіз. Кардамон тұқымын ұсақтап, ұн қосылған қоспаға қосыңыз. Құрғақ ашытқыны сол жерге құйыңыз. Ортасынан құдық жасап, қоспаны сүтпен құйыңыз, оған лимон қабығы мен ұрылған жұмыртқаны қосыңыз. Піспеген қамыр илеңіз. Қамырды ұн себілген бетке аударыңыз. Қолды ұнға батырғаннан кейін қамырды шамамен 5 минут илеңіз. Бұл өте жабысқақ болып шығады, сондықтан қажет болған жағдайда ұн қосыңыз. Суға малынған жемістер мен бадам үлпектерін қосып, қамырды жақсылап араластырыңыз. Қамырды таза, аздап майланған ыдысқа салыңыз, пластикалық қақпақпен жабыңыз және көлемі екі еселенгенше жылы жерде 3 сағатқа қалдырыңыз. Қамырды ұн себілген бетке аударыңыз. 1-2 минут илеңіз, содан кейін 25 см жағы бар шаршыға жайыңыз. Марципанды 25 см-ден сәл қысқа шұжықпен орап, қамырдың төртбұрышының ортасына салыңыз. Марципанды шелпектің бір шетінен жауып, екінші жағымен қайталаңыз, сонда олар ортасында қабаттасады. Шаршының шеттерін бір-біріне мықтап бекітіңіз. Орамды майланған пісірме табаққа тігісін төмен қаратып салыңыз. Майланған пластикпен жабыңыз және орамның көлемі екі есе көбейгенше жылы жерге қойыңыз. Пешті 190"C дейін алдын ала қыздырыңыз. Столлепті 40 минут бойы немесе ол алтын түске айналғанша пісіріңіз. Түрткен кезде дайын орама жер қыртысының астында бос орын пайда болғандай дыбыс шығаруы керек. Ыстық ұрланған затты еріген сары маймен майлап, еленген қант ұнтағымен қалың себіңіз.