Жаңғақ түтікшелері 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Экспериментаторларға салмаға жуылған мейізді қосу ұсынылуы мүмкін, содан кейін оларды да ұнтақтау керек. Мейізді жаңғақ немесе жарты доза сияқты көп мөлшерде қабылдау керек. Сары майды шамамен 15 минут сүртіңіз, содан кейін қаймақ қосып, 2-3 минут араластырыңыз. Содан кейін бидай ұнын (1,5 кесе) біртіндеп қосып, қамыр илеңіз. Алынған қамырды тақтаға салыңыз, тағы да сонша ұн қосып, 7- 10 минут илеуді жалғастырыңыз. Толтыру үшін тазартылған жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, қант, бал, даршын қосып, бәрін араластырыңыз. Дайын қамырды 16-18 бірдей бөлікке бөліңіз. Қамырдың әрбір бөлігін жолақтарға жайыңыз, сонда бір ұшы сәл кеңейеді. Қамырдың бетін маймен майлаңыз, әр бөлікке салманы салыңыз. Жолақтарды кең ұшынан бастап түтікке айналдырыңыз. Дайын түтіктерді майланған пісірме табаққа салыңыз да, пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Сары май - 150 г., Қаймақ - 1 кесе, бидай ұны - 3 кесе, жаңғақ - 2 кесе, түйіршіктелген қант - 1 кесе, бал - 1 ас қасық. Қасық, дәміне қарай даршын.