Жаңғақ түтікшелері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер 3 - кесе ұн. 1 - стакан қаймақ. 3/4 - кесе (150гр.) - сары май. Салма үшін: 1,5 кесе жаңғақ дәндері. 1 - стакан қант. 1/4 - кесе бал. 1/4 - шай қасық ұнтақталған даршын немесе кардамон, майлау үшін жұмыртқаның сарысы.
Сипаттамасы Ыдысқа жұмсартылған майды салып, оны жұмсақ болғанша шайқаңыз. Араластыру кезінде қаймақ, сосын кішкене бөліктерде бидай ұнын (норманың 50%) қосып, қамыр илеңіз. Иленген қамырды ұн себілген үстелге жайып, оған қалған ұнды салып, тағы 7-10 минут илеуді жалғастырыңыз. Біркелкі дайындалған жаңғақ салмасы. Ол үшін қабығы аршылған жаңғақтарды ет тартқыштан өткізіп, түйіршіктелген қант, ұсақталған кардамон немесе даршын, бал қосып, жақсылап араластырыңыз. Дайын қамырды салмағы 50 гр болатын бөліктерге бөліңіз. Қамырдың әрбір бөлігін жолақтарға бір жағы екіншісінен сәл кеңірек болатындай етіп жайыңыз. Қамырдың бетін жұмыртқамен майлап, салмасын салып, кең ұшынан бастап сабанмен орап аламыз. Дайындалған түтіктерді майланған параққа салыңыз, ыстық пеште 20-30 минут пісіру үшін сарысымен майлаңыз. Ыстық жаңғақ сабақтарына қант ұнтағы мен ванилин себуге болады.