Ет қосылған қатпарлы бәліштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 450 г дайын мұздатылған қатпарлы қамыр (10 табақ қамыр), 400 г тартылған ет, 1 кішкене пияз, 1 жұмыртқа, тұз, бұрыш, майлау үшін 1 ақуыз, майлау үшін 1 сарысы, пісіруге арналған майланған қағаз.
Сипаттамасы Қатпарлы қамырдың мұздатылған төртбұрышты табақтарын бір-бірінің қасына қойып, жібіту керек. Пиязды аршып, майдалап тураңыз. Фаршты, майдалап туралған пиязды, жұмыртқаны және нан үгіндісін ыдысқа салып, тұз бен бұрыш қосып жақсылап араластырамыз. Микротолқынды пешті қосымша микротолқынды пештерді қоспағанда, 180°C ыстық ауада 10 минут қыздырыңыз. Қатпарлы қамырдың төртбұрышты табақтарының шетін ақуызбен майлаңыз (желімдеу үшін). Пісірілген фаршты төртбұрышты табақтарға біркелкі етіп жайыңыз, оны қасықпен қатпарлы қамырдың ортасына салыңыз. Қамырдың үстіне құйыңыз, оны шанышқымен қосымша басыңыз. Пирогтарды үстіне суда сұйылтылған сарысымен майлаңыз. Оларды майланған қағазға, үстіңгі сөреге қойыңыз. 50% және 180°C ыстық ауада 14-15 минут пісіріңіз.