Лосось қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тест үшін: 1/2 ас қасық. сүзбе, 75 г маргарин, 1-2 ас қасық.л. суық су, 250 г ұн. Толтыру үшін: 300 г аз тұздалған лосось, 1 ас қасық. кілегей, 3 жұмыртқа, 150 г үгітілген қатты ірімшік, 1 шоқ аскөк, 2 орташа пияз, жасыл пияздың бірнеше жебесі.
Сипаттамасы Қамырды дайындау үшін маргаринді ұсақ үгінділер пайда болғанға дейін ұнмен турау керек. Содан кейін сүзбе мен суды қосып, қамырды тез илеңіз. Қамырды целлофанға орап, салқын жерде 1 сағатқа қойыңыз. Содан кейін оны жайып, қалыпқа салу керек. Қабықты 180 градусқа дейін 10 минут қыздырылған пеште "Соқыр" күйде пісіру керек. Пирогтың қабығы пісіп жатқанда, біз толтыруды дайындаймыз: пиязды майдалап турап, сары майға салып, жұмыртқа мен кілегейді шайқаңыз, лосось, аскөк және жасыл пиязды майдалап тураңыз. Біз толтырудың барлық компоненттерін араластырамыз және пирогтың қабығына саламыз. Біз тортты тағы 30 минуттай пісіреміз және үстелге ыстық немесе салқын түрде қызмет етеміз (маған суық балық торты көбірек ұнайды). Пирогтың қабығын "соқыр" пісіру қамырды пергаментпен жабуды және қамырдың пішінін құрғақ бұршақпен немесе бұршақпен толтыруды білдіреді, осылайша қамыр пісіру кезінде ісінбейді және жеткілікті жұқа болады. Бұл мерекелік дастарханға жартылай құрғақ ақ шараппен бірге ұсынылатын өте талғампаз және дәмді тағам.