Ортағасырлық ойын пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды дайындау үшін сізге қажет: үш жұмыртқа, 600 г қаймақ, 200 г маргарин, бір ас қасық қант, бір шай қасық тұз, 1/4 шай қасық сода, лимон шырынын сөндірілген, 1 кг ұн. Толтыру үшін мыналарды дайындаңыз: 500 г аң (тауық, күркетауық, үйректің ақ етін алмастыруға болады), 5 орташа пияз, ұнтақталған қара бұрыш, тұз, карри, насыбайгүл, зире, жаңа піскен шөптер - дәміне қарай. Жұмыртқаны қаймақ, маргарин, тұз, қант, содамен шайқаңыз (лимонмен сөндіріңіз). Ұн қосыңыз. Қамырды илеңіз және суық жерге екі сағатқа қойыңыз. Содан кейін қалыңдығы 1,5 см пирогтың негізіне арналған қамырды жайыңыз. Маргаринмен пісіру парағын немесе тефлон пішінін майлаңыз, қамырды жайыңыз, салмасын жайыңыз, үстіне жұқа илектелген қамырмен жабыңыз, шеттерін қысыңыз. Пирогтың ортасында будың шығуы үшін тесік жасаңыз және пісіру кезінде сорпаны құйыңыз. Ұрылған жұмыртқамен май жағып, 30-40 минут пісіріңіз. ыстық пеште Т= 180-200ш С температурада. Түскі асқа дейін екі сағат бұрын салқындатыңыз. Салманы дайындау үшін аңды майдалап туралған пиязбен тураңыз. Дәмдеуіштерді қосыңыз. Егер ет майсыз болса, салмаға аздап сары май қосыңыз.