Қымыздық пирогы (тағамдар: орысша)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер Қамырды үш бөлікке бөліңіз. Үштен екісінің ішінен қалыңдығы 1 см дөңгелек тортты ("Түбі") жайып, табаға, дөңгелек пішінге немесе маймен майланған пісірме табаққа салыңыз. Нанның бетіне нан үгіндісін себіңіз, содан кейін қымыздық салмасын салыңыз, қалыңдығы 0,5 см "Қақпақпен" жабыңыз, қалған қамырдың үштен бірінен жайыңыз, шеттерін ақырын қысыңыз, пирогты шанышқымен шаншып, 7-10 минутқа қалдырыңыз. дәлелдеу үшін, содан кейін сарысымен майлап, пісіріңіз.
Сипаттамасы Қажет: 30-50 г жаңа ашытқы, 0,5 л сүт, 250 г кілегейлі маргарин, 3 ас қасық. қасық қант, 1 ас қасық. қасық өсімдік майы, (пышақтың ұшындағы тұз), 700-800 г ұн. Толтыру үшін: 300 г жаңа қымыздық, 1,5-2 ас қасық. қант қасықтары, 1 ас қасық. крахмал қасық, 1-2 ас қасық. ұнтақталған еленген крекердің қасықтары. Пирогтың бетін майлау үшін: 1 сарысы. Толтырманы келесідей етіп дайындаңыз: қымыздық жапырақтарын сұрыптаңыз, шайыңыз, дастарханға жайыңыз, құрғатыңыз, содан кейін ұсақтап тураңыз, қант пен крахмалмен араластырыңыз және пирогқа қолданыңыз. Тортты 200-210°C температурада дайын болғанға дейін пісіріңіз.