Қамырға қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамырды дайындау. Ыдысқа ұн мен тұзды 2 ас қасықпен араластырыңыз. өсімдік майының қасықтары, содан кейін кесектер болмауы үшін жылы сумен (1/2 кесе) сұйылтыңыз. Қамыр салынған ыдысты жабыңыз және тұруға қалдырыңыз. Балық филесін қалыңдығы 1 см және ұзындығы 5-7 см кесектерге кесіңіз, тұз, бұрыш, туралған шөптерді себіңіз, балыққа 1/2 лимон шырынын сығыңыз, 1 ас қасық қосыңыз. өсімдік майының қасық, араластырыңыз және 15-20 минутқа қалдырыңыз.
Сипаттамасы Қызмет көрсетуден 10-15 минут бұрын қамырға көбікке ұрылған 2 жұмыртқаның ағын қосыңыз, балықтың әр бөлігін шанышқымен алыңыз да, қамырға батырғаннан кейін қатты қыздырылған майға батырыңыз. Балықты қуырған кезде майы бар кастрюльді аздап шайқау керек, сонда балық бөліктері маймен жабылады. Қызмет көрсетер алдында қыздырылған табаққа қағаз майлықты салып, үстіне ақжелкен бұтақтарымен безендірілген балықты пирамидаға салыңыз. Майонезді қышқылмен немесе ыстық томат тұздығымен бөлек беріңіз. Бүйірінде - жасыл салат және сары май қосылған қуырылған картоп. 500 г дайын филе, 5 ас қасық. ас қасық ұн, 3 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1/2 лимон, 2 жұмыртқа және қуыруға арналған 100 г май.