Қамырға қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
500 г филе немесе туралған балық
қуыруға арналған 100 г май немесе өсімдік майы
1/2 банка майонез
1-2 қияр. Қамыр үшін: 5 ас қасық. ас қасық ұн
2 ас қасық. ас қасық өсімдік майы
2 жұмыртқа
су немесе сүт және дәміне қарай тұз.
қуыруға арналған 100 г май немесе өсімдік майы
1/2 банка майонез
1-2 қияр. Қамыр үшін: 5 ас қасық. ас қасық ұн
2 ас қасық. ас қасық өсімдік майы
2 жұмыртқа
су немесе сүт және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұсақ балықты тазалаңыз, ішін тазалаңыз, жуыңыз, құрғатыңыз, аздап тұздап, қамырға батырыңыз да, көп мөлшерде қыздырылған майға қуырыңыз. Сондай-ақ, сүйектермен наваганы қуыруға болады. Треска, хек және басқа да ірі, бірақ құрғақ балықтарды терісі мен сүйегі жоқ филеге бөліп, қалыңдығы 1-1,5 см, ұзындығы 5-7 см кесектерге бөліп, тұздап, қамырға батырып, қуырыңыз. Сұйық қамыр (кляр). Ұнды тұзбен араластырыңыз, сарысын қосып, түйіршіктер болмайтындай етіп жылы сумен немесе сүтпен сұйылтыңыз, өсімдік майын құйыңыз, араластырыңыз және 15-20 минут қоя тұрыңыз. Қуырар алдында шайқалған белки қосыңыз. Қызмет көрсетер алдында "Құдық" пішініне салыңыз, майонезді майдалап туралған тұздалған немесе маринадталған қиярмен бөлек ұсыныңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қамырға қуырылған балық пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Из продуктов вам понадобятся 500 г филе немесе туралған балық, қуыруға арналған 100 г май немесе өсімдік майы, 1/2 банка майонез, 1-2 қияр. Қамыр үшін: 5 ас қасық. ас қасық ұн, 2 ас қасық. ас қасық өсімдік майы, 2 жұмыртқа, су немесе сүт және дәміне қарай тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz