Қамырға қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 500 г филе немесе туралған балық, қуыруға арналған 100 г май немесе өсімдік майы, 1/2 банка майонез, 1-2 қияр. Қамыр үшін: 5 ас қасық. ас қасық ұн, 2 ас қасық. ас қасық өсімдік майы, 2 жұмыртқа, су немесе сүт және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұсақ балықты тазалаңыз, ішін тазалаңыз, жуыңыз, құрғатыңыз, аздап тұздап, қамырға батырыңыз да, көп мөлшерде қыздырылған майға қуырыңыз. Сондай-ақ, сүйектермен наваганы қуыруға болады. Треска, хек және басқа да ірі, бірақ құрғақ балықтарды терісі мен сүйегі жоқ филеге бөліп, қалыңдығы 1-1,5 см, ұзындығы 5-7 см кесектерге бөліп, тұздап, қамырға батырып, қуырыңыз. Сұйық қамыр (кляр). Ұнды тұзбен араластырыңыз, сарысын қосып, түйіршіктер болмайтындай етіп жылы сумен немесе сүтпен сұйылтыңыз, өсімдік майын құйыңыз, араластырыңыз және 15-20 минут қоя тұрыңыз. Қуырар алдында шайқалған белки қосыңыз. Қызмет көрсетер алдында "Құдық" пішініне салыңыз, майонезді майдалап туралған тұздалған немесе маринадталған қиярмен бөлек ұсыныңыз.