Қамырдағы балық филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 ПОРЦИЯҒА АРНАЛҒАН ҚАМЫР: ұн - 400 г. сүт - 400 мл, өсімдік майы. - 1 ас қасық. қасық, жұмыртқа - 6-8 дана.
Сипаттамасы ӨНІМДЕР: бір порцияға - 90 г балық. Балық филесін қалыңдығы 1 см, ұзындығы 5-б см кесектерге кесіңіз, өсімдік майы, лимон қышқылы, тұз, бұрыш және туралған ақжелкен қоспасында 20-30 минут маринадтаңыз. Осы уақытта қамырды дайындау керек. Жылы сүтке сарысын, тұзды, аздап өсімдік майын, ұнды салып, сирек қамыр илейміз. Содан кейін қатты көбікке шайқалған жұмыртқаның ағын қосыңыз. Қамырды ақырын араластырыңыз. Балықтың бір бөлігін шанышқымен шаншып, қамырға батырыңыз, содан кейін еріген сары майға тез батырыңыз (мұны қуырғышта жасаған дұрыс) 2 минутқа. Дайын балықты зығыр майлықпен табаққа салыңыз. Лимон тілімімен және қуырылған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз. Тұздықты бөлек ұсыныңыз - қышқыл қосылған майонез. Тұздық-майонез келесідей дайындалады: дайын майонезге қабығы мен тұқымынан тазартылған майдалап туралған тұздалған немесе маринадталған қияр қосыңыз, аздап "Оңтүстік" тұздығын қосуға болады.