"Бүркіт" балығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық (филе) - 1 кг. лимон - 1 дана. жұмыртқа - 2 дана. ұн - тимьян мускат жаңғағы бұрыш - тұз - күнбағыс майы майонез - 250 г. кинза сарымсақ 1 бас
Сипаттамасы Балық филесі (ұсақ сүйектерсіз жақсырақ) 14 сағат бойы маринадталады. Тұздық: 1 лимонды қабығымен бірге үккіштен өткізіңіз, пышақтың ұшына үгітілген мускат жаңғағын, сондай-ақ дәміне қарай тимьян, тұз, қант қосыңыз. Сұйық қамыр жасаңыз (1 ас қасық суды екі жұмыртқамен шайқаңыз, тұз, бұрыш, аздап ұн қосыңыз). Балық кесектерін майлықпен сүртіңіз, қамырға батырыңыз және қайнаған майға қуырыңыз. Балыққа келесі тұздықпен қызмет етіңіз: кинзаның кішкене шоғырын ұсақтап тураңыз, аршылған және жақсылап туралған сарымсақ басымен, бұрышпен араластырыңыз және 2 ас қасық қайнаған суға құйыңыз. Біраз тұруға рұқсат етіңіз. Содан кейін майонезбен араластырыңыз. Тұздық ащы болуы керек.