Индонезиялық балық - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 200 г балық, 400 г балық филесі, 1/2 кесе тазартылған краб немесе шаян еті, 1/2 кесе тауық сорпасы, 2 - 3 пияз, 1 кішкене лимон, 3 ас қасық кілегей, 1 банан, 2 ас қасық ұн. Күрішті тұзды суға қайнатыңыз, жарты пиязды текшелерге бөліп, ашық алтын түске дейін қуырыңыз. Кішкене тауық сорпасын қосыңыз. Күріштің үстіне суық су құйыңыз, судың ағып кетуіне жол беріңіз, тұздықпен араластырыңыз, тұз қосып, қыздырыңыз. Балық филесін он бөлікке бөліп, лимон шырынын себіңіз, жарты сағатқа қойыңыз, содан кейін дайындалған балықтың бөліктерін тұздап, кілегейге батырыңыз да, ұнға ораңыз. Қуырғышта Т=160С кезінде 4 - 6 минут қуыру керек. Күрішті қуырылған бананның жартысы мен пияз сақиналарымен безендіріп, балыққа кетчуп қосыңыз.