Өзен балықтарынан жасалған кәуаптар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балықты терісі жоқ филеге кесіп, салмағы 30-40 г текшелерге турап, сірке суын немесе лимон қышқылын, тұзды, бұрышты және туралған пиязды қосып, 1-2 сағат бойы маринадтайды. Шпикті жіңішке сынық кесектермен кеседі. Шашлыктарға кезек-кезек балық кесектерін, шошқа майы мен пияз дөңгелектерін жіпке салып, шашлыктарды айналдыра отырып, 15-20 минут қуырады. Қуырылған кәуаптар пешке қойылады және дайын болғанға дейін қуырылады. Томат тұздығы барбекюмен бірге беріледі. 0,5 кг балық филесі үшін: 2 пияз, 100 г бекон, 2 ас қасық өсімдік майы, 1-2 жүз қасық 3% сірке суы, немесе 1/3 кесе ерітілген лимон қышқылы (1-2 шымшым), немесе VI лимон шырыны, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.