Күріш пен түрлі-түсті бұршақтармен толтырылған қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3 ас қасық зәйтүн майы, 1 пияз, майдалап туралған 250 г ысталған шұжық, 2 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 100 г ұзын ақ күріш, 300 мл тауық сорпасы-негізі. 4 ірі қызанақ, 2 орташа сәбіз, ірі үккіште 200 г қайнатылған бұршақ, 4 ас қасық майдалап туралған ақжелкен, 2 ас қасық лимон шырынын, ұнтақталған қара бұрыш, балдыркөк жапырақтарын үккіштен өткізіңіз. Табада бір ас қасық майды қыздырып, пиязды, шұжықтарды және сарымсақты шұжықтар дайын болғанша қуырыңыз. Сорпаны күріштің үстіне құйыңыз және қайнатыңыз. Отты азайтып, күріш дайын болғанша және сорпа сіңгенше баяу отта 20-25 минут қайнатыңыз. Осы уақытта қызанақтың жоғарғы бөлігін кесіп, етін қасықпен алып тастаңыз. Целлюлоза мен кесілген шыңдарды ұсақтап турап, күрішке қосыңыз. Сәбізді, бұршақты, ақжелкенді, лимон шырынын, қалған майды, тұзды, бұрышты және күрішті араластырыңыз. Содан кейін қоспаны салқындату үшін қойыңыз. Қызанақты салқындатылған қоспамен толтырыңыз, содан кейін қызанақты табақтарға салыңыз. Қалған күрішті қызанақтың айналасына жайыңыз. Балдыркөк жапырақтарымен безендіріңіз және ас қасық бойынша қызмет етіңіз.