Поляк стиліндегі қызанақ джемі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қызанақ, 800 г қант, 4 ас қасық лимон шырыны немесе 0,5 ас қасық лимон қышқылы, бір шымшым ұнтақталған имбирь. Жемістерді қайнаған суға бірнеше секундқа, содан кейін бірден суық суға батырыңыз, содан кейін қабығын алыңыз. Тазартылған қызанақты тілімдерге бөліп, қант себіңіз де, тоңазытқышқа 2 сағатқа қойыңыз. Содан кейін кең кастрюльде джем қалың болғанша пісіріңіз, лимон шырынын немесе қышқыл, имбирь қосып, тағы бірнеше минут қайнатыңыз. Ыстық күйде орап, тағы 8 минут зарарсыздандырыңыз.