Шараптағы шабдалы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5 кг піскен күшті шабдалы, 500 г түйіршіктелген қант, 0,3 л су, 0,15 л табиғи ақ шарап, 1 ас қасық лимон шырыны, қалампыр, ұнтақталған даршын, ұнтақталған имбирь Шайылған шабдалы қайнаған суға 2 минут қайнатылады, шығарылады және кептіруге қалдырылады. Содан кейін олар тазартылады және әрқайсысына жақсы жуылған қалампыр басылады. Суды қантпен қайнатады, оған 1/2 шай қасық даршын, 1/4 шай қасық зімбір мен шабдалы қосып, 10 минут қайнатады және салқындатады. Бірнеше сағаттан кейін қант ерітіндісі ағызылады, шарап, лимон шырыны қосылады, қайнатылады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Ағаш қасықпен шабдалы қыздырылған, таза банкаларға ауыстырылады, сорпа қайнатылады және шабдалыға (банкалардың шетіне дейін) қайнаған күйде құйылады. Консервілердің шеттерін сүртіп, дымқыл резеңке тығыздағышты және ыстық қақпақты (ыстық суда қыздырылған) төсеп, серіппемен басады. Кәдімгі қыздырылған қақпақтардың банкаларында әдеттегідей қатайтылады. Банкалар төңкеріліп, салқындату үшін қалдырылады.