Қантталған жасыл қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жасыл қызанақ, Бірінші ерітінді: 0,6 л су, 0,15 л 8% сірке суы, Екінші ерітінді: 2 кг түйіршіктелген қант, 1,5 л су, даршын таяқшасының бір бөлігі, 2 қалампыр, ваниль дәнінің бір бөлігі Жуылған жасыл қызанақ ұсақ текшелерге немесе призмаларға кесіледі, бірінші ерітіндімен құйылады және 12 сағатқа қалдырылады. Содан кейін қызанақ сүзіліп, кептіруге қалдырылады және таза суда 10 минут қайнатылады. Сонымен қатар, екінші ерітіндіге арналған қоспалар қайнатылады, кептірілген қызанақ қосылады және ерітінді аздап қоюланатындай етіп қайнатылады. Ондағы қызанақ түнде қалдырылады. Екінші күні қызанақ қосылған ерітінді аздап қайнатылады және тағы бір түнге қалдырылады. Үшінші күні қызанақ соншалықты ұзақ қайнатылады, сондықтан ерітінді сироптың қалыңдығына ие болады. Қызанақты ағаш қасықпен алып тастауға болады, жақсылап ағызу үшін қалдырыңыз, содан кейін табаққа жұқа қабатқа жайыңыз да, құрғатыңыз, қантқа орап, қораптарға салыңыз. Немесе қызанақ пісіру аяқталғаннан кейін бірден қыздырылған, таза банкаларға ауыстырылады, ыстық ерітіндімен құйылады. Банкалар дереу жабылып, төңкеріледі.