Кептірілген қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Піскен, тіпті зақымдалған қара өріктерді сұрыптайды, жуады және сабақтарын алып тастайды. Бөліктерге бөліп, оны сым себетке немесе дуршлагқа лимон қышқылы қосылған қайнаған суға батырады (1 литр суға 5 г), 15 - 20 секундтан кейін салқын суға салқындатады. Ағартылған қара өрік кептіруге қалдырылады, содан кейін қабығы мыжылып қалуы үшін пеште немесе кептіргіште алғашқы 4-5 күнде 40С температурада кептіріледі. Қара өрік кептіргіштен шығарылады, торларда төңкеріледі және салқындату және ауадағы ылғалмен қанықтыру үшін ауада 5 сағатқа қалдырылады. Содан кейін оны 75С температурада 5 сағат кептіреді, қайтадан шығарады және салқындату үшін 5 сағатқа қояды. Ол қайтадан 70С температурада шамамен 5 сағат кептіріледі. Қара өрік 65С температурада кептіріледі. Кептірілген қара өрік жұмсақ болуы керек, сығылған кезде жарылып кетпеуі және сояны босатпауы керек, сулы немесе қатты болмауы керек. Егер олар қара өрікті ұзақ уақыт жұмсақ ұстағысы келсе, оны кептіргеннен кейін қайнаған қант ерітіндісіне батырады (1 литр суға 1 кг қант), 5 минут қайнатады, пештен шығарады және келесі күнге дейін тәттілендіреді. Келесі күні оны қайтадан қайнатады, пештен шығарады, жуады, кептіруге қалдырады және банкаларға тығыз салады. Стерильдеу багында 90С температурада 40 минут зарарсыздандырады.