Кептірілген өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы піскен немесе піскен ұсақ өріктерді жуады, екіге бөледі, шұңқырларын алып тастайды және ауада қараңғыланбауы үшін лимон қышқылымен қышқылдандырылған суға тез салады. Барлық өріктерді пісірген кезде оларды ерітіндіден шығарады және кептіргеннен кейін оларды пісіру парағына тез жайып, кептіреді немесе қант шәрбатына күйдіреді: 1 кг қантты 1 литр қайнаған суға ерітіп, өрік қосып, 5 - қайнатады - 10 минут. Содан кейін өрік қосылған сироп пештен алынады және өрік сиропта 24 сағатқа қалдырылады, содан кейін сироптан шығарылады және кептіріледі. Содан кейін торларға кесілген жазықтықпен бір қабатқа жайып, күн сәулесінде 4 - 6 күн немесе пеште немесе кептіргіште алдымен 50С, содан кейін 65С температурада кептіреді және 60С температурада кептіреді. Кептірілген өрік жұмсақ болуы керек.