Кептірілген мирабель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы піскен, жеткілікті тәтті мирабельдің сабақтарын алып тастайды, жуады, екіге бөледі, тұқымын алып тастайды және ауада қараңғыланбауы үшін лимон қышқылымен қышқылдандырылған суға (1 литр суға 1/2 шай қасық) тез батырады. . Бүкіл мирабельді дайындаған кезде оны ерітіндіден шығарады және кептіргеннен кейін оны дереу кептіруге немесе алдымен қант ерітіндісінде күйдіруге болады: 1 кг қантты 1 литр қайнаған суға ерітіп, мирабельді қосып, 5 минут күйдіреді. . Содан кейін қоспаны пештен шығарады және 24 сағат бойы кәмпитке қояды. Кептіруден кейін мирабель кептіріледі. Торға қабат етіп (төмен қаратып) жайып, күн астында 4 - 6 күн немесе пеште алдымен 50С, содан кейін 65С температурада кептіреді және 60С температурада кептіреді. Кептірілген мирабель жұмсақ болуы керек.