Кептірілген қаражидек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен, бүлінбеген піскен көкжидектерді сұрыптап, ағынды су астында дуршлагпен шайып, жақсылап кептіруге қалдырады. Кептіру алдында оны ағартуға болады - дуршлагқа немесе сым себетке бірнеше секунд қайнаған суға салып, содан кейін салқын суға суытып, жақсылап кептіруге қалдырыңыз. Көкжидектерді күн астында бір қабатта торларда кептіруге болады. Ол мезгіл-мезгіл шайқалады, сондықтан ол біркелкі кебеді. Егер сіз көкжидектерді тезірек кептіргіңіз келсе, оларды пеште немесе үйдегі кептіргіште кептіреді. Алдымен оны 45С, содан кейін 60С температурада кептіреді. Кептірілген көкжидек қатты және серпімді болуы керек. Ескерту: Кептірілген көкжидек диареяға қарсы халықтық медицинада қолданылады.