Мұздатылған түсті қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы сапалы жаңа піскен гүлді қырыққабатты тұтас мұздатуға немесе гүлдерге бөлуге болады. Қырыққабат тазартылады, тұзды суға батырылады (Мүмкін жәндіктер қалқып кетуі үшін), 20 минуттан кейін оны шайып, гүл шоғырына бөледі, лимон қышқылы қосылған қайнаған тұзды суға батырады (1 литр суға, шай қасықтың үштен бірі), ақ түсті сақтау үшін және мөлшеріне қарай қайнатылады: тұтас қырыққабат 5 - 7 минут, бөлінген 3 - 4 минут. Қырыққабатты алып тастап, салқын суға салқындатып, кептіруге қалдырады. Тұтас қырыққабатты мұздатқышта қаптамасыз мұздатады, мұздатылғаннан кейін оны полиэтилен пленкамен орап, мұздатқышқа салады, кесілген гүлді қырыққабатты жұқа қабатпен қатырады, содан кейін қапқа немесе қорапқа салып, жақсылап мұздатады. .