Мұздатылған бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Мұздату үшін жұмсақ, боялмаған тұқымдары бар жас, нәзік бұршақтар алынады. Бұршақтардың сабақтарын, мұрындарын және талшықтарын алып тастайды, жақсылап жуады және кептіргеннен кейін ұзындығы шамамен 20 мм қиғаш жолақтарға кеседі. Содан кейін ол қайнаған тұзды суға батырылады (бұршақтың көлеміне қатысты судың үш еселенген мөлшері жақсырақ), қайнатылады, шамамен 5 минут қайнатылады, сүзіледі, суық суға тез салқындатылады және електе кептіруге қалдырылады. Оны пакеттерге немесе қораптарға салады және жоғарыда көрсетілген әдіс бойынша мұздатады.