Шұжықтары бар картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сақиналарға кесілген, майға аздап құтқарылған пиязға дөңгелек етіп туралған картоп қосып, бәрін араластырып 2 минут қуырады. Осыдан кейін картоп ыстық сумен немесе сорпамен құйылады және шамамен 25 минут қайнатылады. Содан кейін кастрюльге тұз және аз мөлшерде ыстық су қосылады, ал оның құрамы қайнай бастағаннан кейін шұжықтар тілімдерге кесіліп, барлығы тағы 5 минут қайнатылады. Шөптерге себілгеннен кейін бірден беріледі. 500-600 г картоп, 2 шұжық. 1 пияз, су немесе сорпа қажеттілігіне қарай, қалған компоненттер дәміне қарай.