Картоптан, қырыққабаттан, асқабақтан және қызанақтан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп пен қызанақ жұқа тілімдерге кесіледі. Қырыққабатты ұсақтап турап, тұзбен ұнтақтайды немесе зире қосып, өз шырынында шамамен 10 минут қайнатады. Асқабақтың целлюлозасын тілімдерге бөліп, пеште 15 минут пісіреді. Пияз ұсақталады. Содан кейін компоненттер салат ыдысына немесе қабаттарға салынған табаққа келесі тәртіпте салынады: асқабақ, қырыққабат, картоп, қызанақ, пияз. Барлығы маймен құйылады, тұз бен туралған шөптерге себіледі. 300 г қайнатылған картоп, 200 г асқабақ целлюлозасы, 150 г ақ қырыққабат, 2 қызанақ, 2 пияз, өсімдік майы, ащы шөптер мен дәміне қарай тұз.