Шкубанкалар (Картоптан жасалған крокеттер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Картоп 200, ұн 30, шошқа майы 20, көкнәр тұқымы 5, қант 5, тұз 2.
Сипаттамасы Тазартылған картопты ұсақтап турап, қайнаған суға құйып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатады да, суды ағызғаннан кейін илейді, жаппай бірнеше депрессия жасайды, ұнмен жауып, ағызылған судың жартысына жуығын құяды. Табаны қақпақпен жауып, баяу отта 15-20 минут ұстайды. Содан кейін су ағызылады, ұн қосылған картоп мұқият иленеді, араластырылады және дәміне қарай тұздалады. Алынған тік массадан майға малынған қасық тері құтысын кесіп алып, еріген шошқа майын құйып, табаққа салады. Қызмет көрсету кезінде қант пен ұнтақталған көкнәр тұқымына немесе үгітілген ірімшікке немесе сүзбеге себіңіз.