Серетан шур (Көк шөптен жасалған сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Жасылдар серетан (Немесе қымыздық) 110
картоп 170
бидай ұны 5
пияз 20
май 5
қаймақ 15
аскөк 2 немесе жасыл пияз 5
тұз.
картоп 170
бидай ұны 5
пияз 20
май 5
қаймақ 15
аскөк 2 немесе жасыл пияз 5
тұз.
Сипаттамасы "Серетан" деп аталатын өсімдіктің көк шөптерін сұрыптайды, жуады, ұсақтап турайды, қайнаған суға немесе сорпаға салып, 10-15 минут қайнатады. Содан кейін тілімдерге кесілген картоп пен тұз енгізіледі. Пісірудің аяқталуына 5 минут қалғанда қырыққабат сорпасын пассивті ұнмен және майдалап туралған пиязбен дәмдейді. Аскөкке себілген қаймақпен бірге беріледі. (Тағам сәуір-мамыр айларында, жасылдар әлі жас және шырынды болған кезде дайындалады. Қырыққабат сорпасы шошқа жапырағынан да дайындалады.)
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Серетан шур (Көк шөптен жасалған сорпа) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Жасылдар серетан (Немесе қымыздық) 110, картоп 170, бидай ұны 5, пияз 20, май 5, қаймақ 15, аскөк 2 немесе жасыл пияз 5, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz