Серетан шур (Көк шөптен жасалған сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жасылдар серетан (Немесе қымыздық) 110, картоп 170, бидай ұны 5, пияз 20, май 5, қаймақ 15, аскөк 2 немесе жасыл пияз 5, тұз.
Сипаттамасы "Серетан" деп аталатын өсімдіктің көк шөптерін сұрыптайды, жуады, ұсақтап турайды, қайнаған суға немесе сорпаға салып, 10-15 минут қайнатады. Содан кейін тілімдерге кесілген картоп пен тұз енгізіледі. Пісірудің аяқталуына 5 минут қалғанда қырыққабат сорпасын пассивті ұнмен және майдалап туралған пиязбен дәмдейді. Аскөкке себілген қаймақпен бірге беріледі. (Тағам сәуір-мамыр айларында, жасылдар әлі жас және шырынды болған кезде дайындалады. Қырыққабат сорпасы шошқа жапырағынан да дайындалады.)