Құс етінен жасалған сациви [I]
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Күркетауық немесе тауық еті 220, тұздық үшін: жаңғақ 80, сары май 10, пияз 40, бидай ұны 3, сарымсақ 3, шарап сірке суы 10, жаңа піскен шөптер (кинза) 5, сунели құлмақ 0,2, шафран, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Өңделген құсты жартылай дайын болғанға дейін қайнатады, тұздайды, майлайды және пеште дайын болғанға дейін қуырады. Содан кейін ұшаны бөліктерге бөледі. Тұздық дайындалады: майдалап туралған пияз өтеді, 10 минуттан кейін ұн енгізіледі және сорпамен біртіндеп сұйылтылады, содан кейін сірке суы, тұз, туралған және ұсақталған шөптер, ұсақталған сарымсақ хоп-сунели (Кептірілген шөптер) қосылады. . Алынған тұздықта құс 5-10 минут қайнатылады, содан кейін капсикум қызыл бұрышымен ұсақталған жаңғақтар қосылады, шафран инфузиясымен және сорпамен сұйылтылады (Жаңғақ майы жаңғақтардан алдын ала сығылады), ал сативи оттан алынады. Жаңғақ майы себілген салқын тағамдар ретінде беріледі.