Орыс тілінде бұқтырылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Жаңа қырыққабат 250, жануар майы немесе маргарин 5, шошқа майы 25 немесе ысталған төс еті 35, сәбіз 10, пияз 20, ақжелкен 5, томат пюресі 20, сірке суы (3%) 5, бидай ұны 2, сары май 10, қант 5, тұз.
Сипаттамасы Жолақтарға кесілген жаңа қырыққабат сумен немесе сорпамен, сірке суымен, маймен, қызанақпен, тұзбен қайнатылады, мезгіл-мезгіл араластырылады, жартылай дайын болғанға дейін, содан кейін қуырылған тамырлар мен пияз, лавр, бұрыш бұршағы енгізіліп, бұқтырылады. Дайын болғанға дейін 5 минут бұрын қырыққабат ұннан жасалған тұздықпен (Ақ тұздық), қант пен тұзбен дәмделеді. Қызмет көрсету кезінде маймен суарылады және шөптерге себіледі. Егер бұқтырылған қырыққабатты беконмен немесе ысталған төс етімен пісірсе, онда оларды қайнатып, бұқтырудың басында майдың орнына қырыққабатқа салады.