Поляк бигосы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 60, шұжық 20, ысталған 20, ашытылған қырыққабат 80, жаңа қырыққабат 80, шошқа майы 10, пияз 10, кептірілген саңырауқұлақтар 5, қызанақ 15 немесе томат пастасы 5, ұнтақталған бұрыш қара, тұз, қант.
Сипаттамасы Ашытылған қырыққабат ұсақталып, аздап қайнаған суға құйылады және жұмсақ болғанша қайнатылады. Ұсақталған жаңа қырыққабат туралған құрғақ саңырауқұлақтармен бірге қайнатылады. Шошқа етінің бір бөлігін тұздайды, барлық жағынан ыстық майға қызартады, төс етімен бірге қырыққабат қосылған кастрюльге салып, жұмсақ болғанша бұқтырады. Шошқа майы текшелерге кесіледі, ерітіледі және сықырлаулар бигосқа салынады. Етті кастрюльден шығарғаннан кейін, жаңа қырыққабат пен тұздықты араластырыңыз. Май мен пияздан жасалған таңғышты енгізіңіз. Шұжық қабықтан босатылып, тілімдерге, шошқа еті мен төс еті текшелерге кесіліп, қырыққабатқа салынады. Қызанақ, тұз, бұрыш және қант қосып қайнатыңыз. (Бигостың құрамында ет түрлері неғұрлым көп болса, соғұрлым оның дәмі жақсы болады. Қызыл шарапты қосу тағамның дәмін айтарлықтай жақсартады. Бигосты тек ашытылған қырыққабаттан да жасауға болады.)