"Пожиброда" қырыққабаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа қырыққабат 150, шошқа майы немесе ысталған төс еті 10, ұн 5, бұрыш, тұз, қант, сірке суы.
Сипаттамасы Жаңа қырыққабат үлкен текшелерге кесіліп, қайнаған суға құйылады және қақпақтың астына қайнатылады, оны аздап ашады. Таңғышты дайындаңыз: шошқа майы немесе ысталған төс еті текшелерге кесіліп, қуырылады, қызарғанша қызарғанша ұнмен араластырылады, қырыққабат қайнатпасымен сұйылтылады және қайнатылады. Таңғышты дайын қырыққабатпен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз, бір шөкім қант пен аздап сірке суын қосыңыз. Ет, картоп және қайнатылған бұршақпен бірге беріледі.