Қырыққабат "Пожиброда" (тағамдар: поляк)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа қырыққабат - 150 г, шошқа майы немесе ысталған төс еті - 10 г, ұн - 5 г, ұнтақталған қара бұрыш, қант, сірке суы, тұз.
Сипаттамасы Қырыққабатты үлкен текшелерге турап, қайнаған суға құйып, қақпақтың астына қайнатады, оны аздап ашады. Таңғышты дайындаңыз: шошқа майын немесе ысталған төс етін текшелерге бөліп, ерітіп, ақшыл алтын түске дейін қызарған ұнмен араластырыңыз, қырыққабаттың салқын қайнатпасымен сұйылтыңыз және қайнатыңыз. Таңғышты дайын қырыққабатпен, тұзбен араластырыңыз, бұрыш, бір шөкім қант және аздап сірке суын қосыңыз. Ет, картоп және қайнатылған бұршақпен бірге беріледі.