Тұздықтағы тауық еті (грузин тілінде)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті - 1кг., пияз - 1-2шт., сәбіз - 1-2шт., тәтті бұрыш - 1-2шт., баклажан - 2-3шт. ірі, қызанақ - 5шт. орташа, кинза - 1-2 шоқ, сарымсақ - 5-6 түйір, ұнтақталған қара бұрыш, өсімдік майы.
Сипаттамасы Тауықты кішкене бөліктерге бөліп, аз мөлшерде суға пісіру үшін қойыңыз (ол етті жауып тұратындай етіп). Көбікті және тұзды кетіруді ұмытпастан, дайын болғанға дейін тауыққа байланысты пісіріңіз. Таңғышты дайындаңыз: көкөністерді аршып, тураңыз - пиязды жарты сақинаға, баклажанға, қызанақ пен бұрышты текшелерге кесіңіз, сәбізді ірі үккіштен өткізіңіз. Өсімдік майында көкөністерді қуырыңыз - алдымен сәбіз қосылған пияз, содан кейін кезекпен бұрыш, баклажан және соңында қызанақ қосыңыз. Тауық еті дерлік дайын болған кезде, дайындалған таңғышты қосып, тұздың дәмін татып, ұнтақталған бұрышты қосып, тағы 10-15 минут пісіріңіз. Цилантроны сарымсақпен сүртіңіз (барлығын дәміне қарай алыңыз), тауық етіне қосыңыз және пештен алыңыз. Сіз картопты қосуға болады, бірақ оны үлкен кесектерге бөліп, тауық етіне салғанша салып, 10 минут қайнатыңыз. және содан кейін ғана таңғышты қосыңыз. Қанша порцияға арналған: 5.