Томат тұздығы қосылған сиыр етінің тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тіл - 1 кг, пияз - 2 бас, 2 сәбіз, балдыркөк-100 г, май-100 г, ұсақ жаңа піскен қызанақ-5 дана, ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тұздық үшін: жаңа піскен қызанақ -150 г, тіл қайнатылған сорпа - 2 кесе, май - 50 г, ұн -1,5 ас қасық, дәміне қарай қант. Жақсылап жуылған және мұқият тазартылған тілді тұзды суға 12 сағат салып қойыңыз, содан кейін қайнаған тұзды суға салып пісіріңіз. Дайын тілді сорпадан алыңыз, салқындатыңыз және одан пленканы алыңыз. Көкөністерді тілімдерге кесіңіз, қуырыңыз, ұнды, туралған қызанақты қосыңыз, сорпаны құйыңыз және баяу отта пісіріңіз. Көкөністер тұздықты сүзуге дайын болғанда, көкөністерді електен сүртіңіз, және қайнатыңыз дәміне қарай тұз бен қант қосып, қоюланғанша. Тілді бөліктерге бөліп, тұздыққа салыңыз да, бірге 10 минуттай қайнатыңыз. Пісірілген ұсақ қызанақпен безендірілген ыстық күйінде қызмет етіңіз. Гарнирге сары май, көкөніс пюресі және т.б. қосылған қайнатылған картопты беруге болады.