Алма соусындағы сиыр етінің тілі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 сиыр тілі, 1 пияз, 1 сәбіз, 1 ақжелкен, 5 алма, 0,5 ас қасық қызыл шарап, дәміне қарай қант тұзы мен лимон қабығы.
Сипаттамасы Тілді жақсылап шайыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, кастрюльге салыңыз, тамырларын қосыңыз, тілді үш саусақпен жауып тұратындай етіп суық сумен жабыңыз. Қатты отқа қойыңыз. Су қайнаған кезде отты азайтып, баяу отта тілді пісірудің соңында тұздап, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Теріні дайын тілден алып тастаңыз, пышақты қиғаш ұстай отырып, оны кең, жұқа тілімдерге кесіңіз, тілімдер кеуіп қалмас үшін ол қайнатылған сорпаның аз мөлшерін құйыңыз. Тұздық дайындаңыз. Алманы қабығы мен тұқымынан аршып, төртке бөліп, кастрюльге салып, 0,5 кесе су құйып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Алманы дуршлаг арқылы сүртіңіз, қызыл шараппен сұйылтыңыз, дәміне қарай тұз бен қант салыңыз, үгітілген лимон қабығын қосыңыз. Мұның бәрін қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында тілді тұздықпен жабыңыз, жақсылап жылытыңыз.