Поляк тілінде шошқа тілі қосылған борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етінің тілі - 60 г, сиыр етінің сорпасы - 300 г, пияз - 30 г, еріген шошқа майы - 20 г, жаңа қырыққабат - 40 г, қызылша - 50 г, картоп - 40 г, қара нан - 20 г, қара бұрыш. Тазартылған және жуылған тілді сумен құйыңыз, қайнатыңыз, қабығын алыңыз, текшелерге кесіңіз, сорпаны сүзіңіз. Майда майдалап туралған пиязды қызарғанша қуырыңыз, туралған сәбізді, жолақтарға туралған қырыққабатты қосып, қайнатыңыз. Сиыр етінің сорпасына тілдің қайнатпасын құйыңыз, туралған тілді, бұқтырылған көкөністер мен қара нан тілімдерін салыңыз. Сорпа қайнаған кезде туралған картопты қосып, борщты жоғары отта тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Содан кейін тұз, бұрыш қосып, оттан алыңыз.